Глобална епидемия от обездвижване на децата. Това е изводът на

...
Глобална епидемия от обездвижване на децата. Това е изводът на
Коментари Харесай

Глобална епидемия от обездвижване на децата

Глобална зараза от обездвижване на децата. Това е изводът на първия отчет за интензивността измежду подрастващите на Световната здравна организация. Експертите са изследвали девойки и момчета от 146 страни, за интервала 2001 - 2016.

Четири от пет деца на възраст сред 11 и 17 години не правят задоволително физическа активност.
Д-р Реджина Гутхолд, Световна здравна организация: Или към 81 % в международен мащаб. И не получават изгодите, които произтичат от това да бъдеш деен.
Тревожната наклонност е причина за влошено здраве, нарушено мозъчно развиване и липса на предпочитание и умения за другарство. Забележителното е, че това са следи в небогати и богати страни. Само в четири от 146-е изследвани страни девойките са по-активни от момчетата.

Какво се схваща под физическа интензивност - простичко казано всичко, което води до ускорение на пулса.

Целта е умерената до мощната интензивност да бъде по час дневно. И няма значение дали е бягане, плуване, футбол или скачане.

Защо това е толкоз значимо? Отговорът е еднопосочен - поради здравето - и в този момент, и в бъдеще. Да бъдеш деен значи: по-здрави сърце и дробове, по-здрави кости и мускули, по-добро психическо и физическо положение. Мързеливи ли са децата - експерите са уверени, че отговорът е НЕ, просто актуалният свят не съумява да сложи физическата интензивност като приоритет. И това се следи в международен мащаб.

И още - днешните деца и юноши са доста по-натоварени в учебно заведение със действия, при които седят. Докладът демонстрира, че не задоволително тичат и скачат 85% от девойките и 78% от момчетата. Несъмнено огромна роля за неналичието на физическа интензивност има и електронната гражданска война. Таблетите и телефоните трансформираха живота на децата и способстваха за заседяването им. Изход има - те да имат повече благоприятни условия и време за обичани дейни занимания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР