Глобална атака с шпионски софтуер застрашава притежателите на iPhone(снимка: CC0

...
Глобална атака с шпионски софтуер застрашава притежателите на iPhone(снимка: CC0
Коментари Харесай

Apple предупреди за глобална атака срещу iPhone


Глобална офанзива с шпионски програмен продукт заплашва притежателите на iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple неотдавна изпрати сериозни предизвестия за сигурността до консуматори на iPhone в 92 страни по света , поради евентуални офанзиви против техните устройства с шпионски програмен продукт.
още по темата
„ Apple откри, че сте обект на наемна шпионска офанзива, която се пробва отдалечено да компрометира iPhone, обвързван с вашия Apple ID ”, споделя компанията. Това демонстрира тенденциозен опит за приемане на неоторизиран достъп до данните на телефона.

„ Тази офанзива евентуално е ориентирана съответно към вас, заради това кой сте или какво вършиме ”, добавя Apple, наблягайки сериозността на хакерските атаки против iPone консуматори.

Въпреки че компанията не може да разкрие съответни детайлности, с цел да избегне подпомагането на нападателите, тя има „ високо доверие ” в това предизвестие.

Не за първи път Apple издава сходни предизвестия. От 2021 година до момента компанията е уведомила консуматори в над 150 страни, в това число публицисти и политици в Индия предходната година.

За страдание, съответните страни, подложени на риск от този финален кръг шпионски офанзиви, не бяха разкрити от производителя на iPhone.

Ангажиментът на Apple към сигурността на потребителите е явен с подхванатите самодейни ограничения. Ако сте получили такова уведомление, приемете го съществено и помислете за подсилване на ограниченията за сигурност на вашия iPhone.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР