Глоба в размер на 50 лева, наложена на пловдивчанин, който

...
Глоба в размер на 50 лева, наложена на пловдивчанин, който
Коментари Харесай

Проблем! Хванаха нарушител, но не знаят къде

Глоба в размер на 50 лв., наложена на пловдивчанин, който паркирал пежото си върху тротоара, падна в съда. Причината е, че в наказателното разпореждане не била посочена вярно улицата, на която е осъществено нарушаването.

Санкцията била наложена от чиновник на „ Общинска полиция “ на 20 септември м.г. Тогава екип от униформени се отзовали на цивилен сигнал за погрешно паркирани коли на гърба на жилищна постройка, която се намира на бул. „ Княгиня Мария Луиза ”. Автомобилите обаче били на дребната улица „ Гео Милев “, която е успоредна на булеварда. Във фиша, който чиновниците залепили на прозореца на пежото, пишело, че колата се намира на бул. „ Мария Луиза “. Униформените очевидно са се объркали, тъй като входовете на постройката гледали към нерегламентирания паркинг.

Собственикът на колата незабавно оспорил мястото на нарушаването. В резултат бил формиран акт, в който още веднъж пишело, че е колата била на бул. „ Княгиня Мария Луиза ”. При предявяване на акта засегнатият още веднъж вписал възражението си.

Този път била направена докладна, в която било посочено, че паркираните погрешно коли били откъм гърба на постройките, където са входовете им, а дребната улица, която се намирала там, била ул. „ Гео Милев ”. Въпреки това в наказателното разпореждане, което водачът оспорил пред съда, още веднъж не било посочено вярното място.

Това е и повода магистратите от Районен съд - Пловдив да анулират наложената санкция - стигнало се до извода, че няма по какъв начин по това време водачът да е паркирал погрешно на бул. „ Мария Луиза “, защото по това време колата му е била на улица „ Гео Милев “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР