Глоба до 1000 лева ще плаща собственик на домашно куче,

...
Глоба до 1000 лева ще плаща собственик на домашно куче,
Коментари Харесай

1000 лева глоба за куче без кипат

Глоба до 1000 лв. ще заплаща притежател на домашно куче, който не съблюдава нормативните разпореждания за владение на любим. По предписание на  Районна прокуратура - Карлово общинската администрацията  започва  инспекции за съблюдаване условията за развъждане на домашни кучета, регламентирани в ЗВМД и локалната нормативна уредба.

От притежателите на кучета се изисква животните да бъдат  регистрирани в община Карлово директно след придобиването им. Стопаните да вземат ограничения кучетата им да не основават заплаха за хора или други животни. При извеждането на животните  да носят в себе си ветеринарномедицинския паспорт и регистрационен ваучър и да го показват за инспекция на контролните органи. Важно условие е стопаните да извеждат кучетата с мотив, а нападателните кучета - и с намордник.

Една от възбраните е  да не  се вкарват кучета  в детски площадки, закрити публични здания, заведения за публично хранене, магазини, аптеки, лечебни и образователни заведения и прилежащите им дворове.

При определяне на нарушавания на притежателите ще бъдат съставяни актове от звено „ Инспекторат “ при община Карлово.

Има и особено условие за домашните любимци, които живеят в жилищата дружно със притежателите си. Управителите на здания в режим на етажна благосъстоятелност е належащо да дават на общинска администрация настояща информация за вписаните кучета в книгата на етажната благосъстоятелност по реда на член 7, ал.6 от ЗУЕС, изпълнявайки отговорностите си по член 23, алинея 1, т. 9, а точно: да дават в 30-дневен период от вписването информацията за вписаните кучета в книгата на етажната благосъстоятелност на съответната регионална дирекция по сигурност на храните и на общината. 

За несъблюдение на отговорностите си по Закона за устройство на етажната благосъстоятелност шефовете на здания в режим на етажна благосъстоятелност носят административнонаказателна отговорност, като се санкционират с санкция от 300 до 1000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР