Глоба до 1000 евро грози всеки, който си вземе бяло

...
Глоба до 1000 евро грози всеки, който си вземе бяло
Коментари Харесай

Солени глоби за отмъкване на бяло камъче от плаж в Гърция

Глоба до 1000 евро грози всеки, който си вземе бяло камъче от плаж Лалария на гръцкия остров Скиатос. Предупреждението на локалните управляващи е напълно съществено. Прочутият плаж е на път да се промени необратимо поради навика на туристите да отнасят камъчета от брега.


" Направете си фотография, не взимайте камъче ". Това написа на предупредителните табели на един от най-красивите туристически плажове на остров Скиатос. В противоположен случай санкцията е сред 400 и 1000 евро.

Лалария е един от най-посещаваните оазиси на остров Скиатос. До него се стига най-вече по вода. Хиляди туристи всяка година се качват на корабчета, с цел да се насладят на невероятния пейзаж, кристално чистата вода и белия бряг. Някои от тях вземат решение да си вземат за спомен по няколко бели камъчета от плажната линия. Малките сувенири с епохи са били изглаждани от морските талази.

Гръцка културна асоциация е подела акция за избавяне на плажа. Нейни проучвания са открили, че за последните 10 години образът на Лалария фрапантно се е трансформирал. Местните поданици са удовлетворени, че най-сетне управляващите са подхванали ограничения, които ще разрешат камъчетата да останат там, където им е мястото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР