Глен Грант*В Украйна се говори много за съществуващата все още

...
Глен Грант*В Украйна се говори много за съществуващата все още
Коментари Харесай

Глен Грант: Кои са къртиците в Украйна - по 6 признака ще ги познаете

Глен Грант*

В Украйна се приказва доста за съществуващата към момента съветската пета колона (къртиците) в Украйна, която продължава да работи против страната по време на войната. Украинските специфични служби към момента не са създали доста за залавянето и отстраняването на тези, които имат съществени позиции във властовата конструкция, макар че в този момент има по-голямо оживление от преди. Работата ми през последните близо 25 години в постсъветския и посткомунистическия свят ми даде ясна визия за това по какъв начин тези хора работят. Има няколко съществени знака:

1. Твърдят и се показват като лоялни националисти, само че постоянно това е пресилено и звучи подправено.

2. Те се сближават с задграничните силови структури като посещават министри и посолства, ласкаейки разнообразни хората какъв брой са прелестни (вие сте най-хубавият дипломат, който сме имали от XXXX страна) и какъв брой е добре, че те поддържат Украйна и така нататък и тъй наречените, за да получат утвърждението или се слагат в облагодетелствана позиция и така нататък – което ги слага в обстановка на основни поддръжници и даже им обезпечава пътувания и курсове в чужбина.

3. Те работят, с цел да дискредитират и унищожават тези, които в действителност правят позитивна работа за страната си, като разпространят непрекъснато клюки или неистина за тези хора, и даже употребяват позицията си на облагодетелствани като лост за въздействие в интернационален проект. За страдание посолствата прекомерно постоянно се хващат на този трик.
4. Протакат значими каузи за страната с разнообразни официални, само че правдоподобни оправдания. Те се надяват концепцията или поставената им задача просто да бъде прекъсната заради липса на прогрес или поради това, че ще има негативен резултат, който ще е от изгода на Русия.

5. Те постоянно основават заблуждаващото усещане, че правят някаква работа или си измислят концепция, за да печелят време или с цел да оползотворят ресурса за всичко или на всеки, който работи против Русия.

6. Те нормално са порицавани от техните другари и хора, с които са в контакт. Не забравяйте, че задачата на една къртица е да постигнете дълготрайно въздействие. Тези хора могат и ще работят против Русия в някаква степен, защото това е по-маловажно от завладяването на страната и разузнаването, което идва от опцията за по-дългосрочен достъп и въздействие (Google the Manchurian candidate). Винаги имайте поради, че днешният президент на натовска България - Румен Радев, беше видимо потвърден експерт от военновъздушните сили на НАТО и никой не го подозираше, че е проводник на съветско въздействие, до момента в който не встъпи в служба и не отиде напряко в Москва за първото си посещаване.

Бих добавил, че тези от класа на клептоманите, от които Украйна към момента има прекалено много, самите те не работят толкоз за Русия. Постоянните им обири и нарушение на закона обаче ги вършат мощно уязвими за съветското въздействие.

Бог да благослови Украйна.

* Тестът е оповестен на фейсбук страницата на английският специалист и анализатор, заглавието е на Faktor.bg.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР