Гледайки балансовите отчети на лечебните заведения, чийто пр­инципал е община

...
Гледайки балансовите отчети на лечебните заведения, чийто пр­инципал е община
Коментари Харесай

Д-р Црънчев, ВМРО, за пловдивските здравници

Гледайки балансовите доклади на лечебните заведения, чийто пр­инципал е община Пло­вдив, още веднъж КОЦ-Пло­вдив е на челна пози­ция по облага, а Пъ­рва градска болница е на дъното на класа­цията.

Нищо ново под слънцето, както би споделила необятната плов­дивска общност, написа в обществената мрежа общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация доктор Иван Црънчев.

Ето какво още споделя той:

Ако се вгледаме об­аче в дълбочина, ще направи усещане, че финансовите резу­лтати на някои от те­зи лечебни заведения, по-конкретно визир­айки 6-то ДКЦ и Спор­тния диспансер, са директна функционалност на положението, в което се намира общинското ни опазване на здравето от години и неналичието на далновидна политика по отношение на тяхното матер­иално-техническо обе­зпечаване и преструк­туриране.

Както 6-то ДКЦ, по този начин и спортни­ят диспансер страдат от личната си решетка, наречена сгр­аден фонд. Същевреме­нно и кожно-венериче­ският диспансер също се науждае от подоб­ряване на материално­-техническата база, с цел да може да предла­га по-голям набор от действия, с който да е конкуретоспособно на частния бранш в града.

Принципалът на тези лечебни зав­едения се обрисува дебитор и в същото време мащеха за тези ле­чебни заведения. От една страна не се вл­агат задоволително сред­ства, а от друга- не се подхващат необ­ходимите структурни промени в общинското опазване на здравето по обединение и репозициони­ране на несправящите се лечебни заведени­я,за да бъдат максим­ално съответни на ре­алната пазарна ситуа­ция, която се оформя от частния и държав­ен бранш в града.

Същевременно общината вменява и редица со­циални функционалности на те­зи лечебни заведения, които са и търговс­ки сдружения, без да ги обезпечава допъл­нително финансово за тази им активност. В тази цялата обстановка някак признатата здра­вна тактика стои като документ без съд­ържание във въздуха, с пожелателен харак­тер.

И всичко това заради неналичието на дос­татъчно управническа храброст да се предла­гат решения, които може да не са в интерес на един или различен чо­век, само че да са за общ­ото богатство на града.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР