“Гледали сме достатъчно филми за пчелите и някак си всички

...
“Гледали сме достатъчно филми за пчелите и някак си всички
Коментари Харесай

За пчелите и хората: Чрез провокация към популяризация

“Гледали сме задоволително филми за пчелите и някак си всички сякаш знаят и значимостта и какво гениално създание е пчелата, само че все пак продължаваме да й пречим да работи. Затова този път взехме решение да приказва тя. Да не приказваме доста за устройството й, а да влезем в дребната глава на една пчела. ” Това изясни за документалният филм “Поли ” Васил Николов, единият от създателите на кино лентата.

“Връзката сред пчелата и хората е витално значима. Ние сме безусловно свързани организми и няма по какъв начин да оцелеем едни без други. Това споделя и Поли във кино лентата. Тя не желае нейният пчелар да се отхвърля ”, добави той.

“Хората генерално, що се отнася до връзката им с природата, не мисля, че са доста наясно. Мисля, че си мислят, че са наясно, само че не е по този начин ”, добави Дамян Николов и изясни, че желае да предизвикат и да бъдат почтени. “Затова филмът е тежък. Защото сме почтени ”, обясни той. “Обществото, в което живеем, няма по какъв начин освен това консуматорство да сме покрай природата. Хората желаят кинти. Кинти в природата няма. Ако бяха по дърветата, може би, хората щяха да са напълно в природата, само че не е по този начин. ”

“Влади (главният воин във филма) е трето потомство пчелар и това е доста значимо. Той не е учтив по този начин. Той е толкоз надалеч от консуматорското общество ”, описа Дамян за героя във кино лентата. “Не споделяме, че хората би трябвало да са надалеч от света, в който живеем, само че би трябвало да има баланс и мярка ”, добави той.

“Хората, когато ги опреш до стената и стане сериозно, нормално намират излаз. Аз имам вяра, че се намират от тези провкатори и революционери, които споделят - “не, не - по този начин няма да създадем ”. Историята го е потвърдила и се надявам още веднъж да намерим сили за това ”, приключи Васил по отношение на осъзнатостта на хората за казусът, който индивидите сами създаваме
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР