Гледахме символни кадри от Афганистан - хора, които се катерят

...
Гледахме символни кадри от Афганистан - хора, които се катерят
Коментари Харесай

Иде мигрантска криза, котерийните битки ще ни изиграят лоша ...

Гледахме символни фрагменти от Афганистан - хора, които се катерят по излитащи самолети. Тези фрагменти ще останат в историята като знак за нашето време, сходни на тези след бомбардировката в Хирошима. Това съобщи журналистът Георги Милков пред Нова. Случващото се в Афганистан е най-големият неуспех на американската администрация, в което са забъркани четирима президенти, първият от които беше Джорд Буш младши, счита журналистът.

Правителството, което управляваше до момента страната, не контролираше цялата територия на Афганистан. Талибаните продължаваха да отглеждат мак за опиат в зони, където никой във външния свят не знаеше какво става, изясни Милков.

Талибаните ще употребяват американско въоръжение, защото в последните 20 години Съединени американски щати вложиха милиарди в превъоръжаване на афганистанската войска. Вече видяхме това на процедура - талибани влязоха в Кабул с американски машини Хамър, сподели журналистът.

Афганистанските бежанци са голям риск, тъй като за разлика от сирийските са млади мъже, които нападателно ще нападат всевъзможни заграждения. Драстичните фрагменти с хора, катерещи се по самолетите на летището в Кабул би трябвало да ни послужат като алена лампа какъв брой неспираем ще бъде подобен бежански поток.

Политиците ни би трябвало да осъзнаят това и да спрат котерийните борби, които ще ни изиграят неприятна смешка на фона на идната заплаха, акцентира Милков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР