Главоболието, включително и мигрената, е доста често явление, а причините

...
Главоболието, включително и мигрената, е доста често явление, а причините
Коментари Харесай

8 домашни лека срещу главоболие и мигрена

Главоболието, в това число и мигрената, е много постоянно събитие, а аргументите за него могат да са доста и разнообразни. Хората, които редовно страдат от главоболие, не стопират да търсят лек против него. Вижте 8 домашни лека против главоболие и мигрена

1. Етерично масло от лавандула

Лавандулата освен ухае прелестно, само че и е превъзходен домакински лек против главоболие и мигрена. Маслото от лавандула може да работи с инхалация или да се постанова на мъчителното място. При инхалация капнете от две до четири капки от него в съд с три-четири чаени чаши вряща вода. За разлика от други етерични масла, това може да бъде нанасяно непосредствено върху кожата, без да се разрежда.
 

2. Масло от лютива мента

Лютивата мента е успокоителен домакински лек с потвърден резултат при тензионните мигрени. Това масло със свежо благоухание свива и уголемява кръвоносните съдове, което оказва помощ да се управлява кръвообращението. Лютивата мента оказва помощ да се отварят и затварят кръвоносните съдове. Капват се от две до четири капки етерично масло в три-четири чаени чаши вряща вода и се прави инхалация. Това оказва помощ също да се отворят синусите, тъй че кръвта да се окислява по-добре.
 

3. Регулирайте хранителния си режим

Промяната в питателните привички се оказва изключително ефикасно средство за понижаване на рецесиите главоболие. Някои храни ускоряват главоболието и мигрените. Такива са млечните артикули, шоколадът, фъстъченото масло, авокадото, лимонът и лукът, месата, богати на нитрати, като бекон и кренвирши, храните, съдържащи мононатриев глутамат или тирамин, аминокиселина, която се съдържа в аленото вино и ферментиралите или мариновани храни.
 

4. Ленено семе

Някои типове главоболие се предизвика от възпалителни процеси и може да бъде облекчено от Омега-3 мастни киселини. Богато на Омега-3 е лененото семе.

 

5. Самомасаж на тила

Направете си сами масаж на тила. Това може да облекчи мигрената ви. Бразилски учени потвърдиха, че масажът на основния тилен нерв – зоната в основата на тила – понижава болката при мигрена. И въобще масажите са едно от най-хубавите средства против главоболие, изключително рефлексологията.
 

6. Вратига

Тази билка стартира да се употребява за лекуване на мигрена през 80-те години, когато английско проучване потвърди ефикасността й. Тя е още по-добре настояща в композиция с бяла върба, растение с близки свойства до тези на аспирина. В кората му се съдържа дейната съставна част салицин, която в организма се трансформира в салицилова киселина. Но особено този лек крие опасности. Затова не си го приготвяйте сами, а потърсете фитотерапевт.
 

7. Масло от босилек

Това тревисто растение със мощна миризма, което се употребява като фалшификация в пици и тестени произведения, ухае апетитно и има прелестен усет. За хората, които не желаят да лекуват главоболието си с лекарства, етеричното масло от босилек е отлично домашно средство. Босилекът отпуска мускулите и облекчава главоболието, което се дължи на напрежение и схванати мускули.
 

8. Елда

Ефикасността на елд?%B
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР