Главоболието е много често срещан проблем, чиито причини са най-различни.

...
Главоболието е много често срещан проблем, чиито причини са най-различни.
Коментари Харесай

Три начина за успокояване на главоболието

Главоболието е доста постоянно срещан проблем, чиито аргументи са най-различни. Преди прибягване към медикаментите, има няколко трика, които стартират да работят след единствено една минута, поучава БГНЕС.

При мощно напрежение и стрес хората постоянно стискат зъби, даже и неумишлено. Така се напрягат мускулите, които свързват челюстта със слепоочията и се стига до главоболие. Решението се крие в един елементарен молив, който просто би трябвало да захапете.

При инфектиране на синусите и при алергии е добре да се направи масаж на челото с няколко капки масло от мента. Масажират се синусите към носа и региона на слепоочията с кръгообразни придвижвания.

Акупресурата е антична техника, която благодарение на притискането на избрани точки от човешкото тяло може да облекчи или отстрани болежките. За главоболието дава отговор мястото на горната част на дланта, където се свързват палеца и показалеца. Мястото се масажира с мудни кръгообразни придвижвания в продължение на една минута и главоболието се успокоява. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР