Главоболието е една от най-честите причини, заради които хората отказват

...
Главоболието е една от най-честите причини, заради които хората отказват
Коментари Харесай

Сексуално главоболие – симптоми, причини и лечение

Главоболието е една от най-честите аргументи, поради които хората отхвърлят да вършат секс. В някои случаи болката е действителна, до момента в който в други – комфортно опрощение, с което човек отклонява интимностите със своята половинка. Сексуалното главоболие обаче е напълно друго нещо – то не се появява преди половия акт, а по време на него или директно след финала.

Най-малко един % от хората страдат от полово главоболие, т.е. болежка в главата, която се получава преди, по време или след оргазъм, написа rozali.com.

Симптоми на половото главоболие

Най-общо казано половото главоболие може да бъде разграничено на два вида с разнообразни признаци. Първият вид полово главоболие се характеризира с тъпа болежка в главата и врата, която се ускорява, когато половата възбуденост се усилва. Вторият вид полово главоболие съставлява ненадейно, тежко и пулсиращо главоболие, което се случва тъкмо преди или сега на оргазъм.

Според някои експерти съществува и трети вид полово главоболие, което се демонстрира незабавно след секс. Неговите признаци ненапълно са микс сред първите два типа, тъй като болката може да бъде от лека до извънредно мощна.

Причини за половото главоболие

Мъжете са от три до четири пъти по-склонни да страдат от полово главоболие, евентуално тъй като те са по-активни по време на секс. Ниската кръвна захар също може да бъде една от аргументите за полово главоболие.

Магнезиевият недостиг по принцип се свързва с главоболие, ето за какво и той може да бъде извършител на болката в главата, обвързвана със секса. Ако човек страда от мигрена, това също е рисков фактор, обвързван със половото главоболие. В множеството случаи половото главоболие не е рисково, а единствено противен „ непряк ефект” от секса, който при постоянна поява може доста да намали желанието за интимности.

Всъщност при някои хора половото главоболие може да бъде чест проблем, други могат да се сблъскат с него единствено един път в живота си, до момента в който трети – в никакъв случай.

В дребен % от случаите половото главоболие може да се дължи на сериозен здравословен проблем като кръвоизлив, мозъчен аневризъм, субдурален хематом. Ако половото главоболие е обвързвано със загуба на схващане, повръщане, вдървен врат и други неврологични признаци, както и продължава повече от 24 часа, то евентуално човек има по-сериозен здравословен проблем и се нуждае от неотложен медицински обзор.

Лечение на половото главоболие

Ако човек страда от полово главоболие, той би трябвало да се старае да приема повече храни, богати на магнезий като бадеми, кашу, тъмни листни зеленчуци, авокадо и пълнозърнести артикули. Във всички случаи е добре да се съветва с доктор, с цел да изключи сериозен здравословен проблем и с цел да получи насоки какво още може да усъвършенства в метода си на живот, с цел да избегне половото главоболие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР