Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна три

...
Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна три
Коментари Харесай

Буданов: Киев 3 пъти се опита да освободи АЕЦ Запорожие

Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна три пъти се опита да освободи Енергодар и АЕЦ Запорожие (ЗАЕЦ). Това сподели в изявление за NV началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов. По думите му първият опит е изработен през август 2022 година

Целта на интервенцията е била да се сътвори плацдарм на левия бряг . Няколко десетки специфични сили прекосиха язовир Каховка на високоскоростни лодки, само че не съумяха да се закрепят и трябваше да правят отстъпка. След това разузнаването се опита още два пъти да кацне на левия бряг, само че безрезултатно.

В последната интервенция са взели участие и бойци от Международния легион, които имат съответния опит. Тогава окупаторите бяха принудени да изтеглят тежка техника на брега.
 Буданов: Русия към този момент е подготвила терористичния акт против ЗАЕЦ
Буданов: Русия към този момент е подготвила терористичния акт против ЗАЕЦ

По-рано Зеленски към този момент предизвести за същия проект

През пролетта на 2022 година, при започване на пълномащабното навлизане на Руската федерация в Украйна, окупаторите превзеха територията на Запорожката атомна електроцентрала и сателитния град Енергодар.

Членове на задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) участват на станцията, само че нямат достъп до всички пространства на нейната територия . Ръководителят на организацията Рафаел Гроси тази пролет сподели, че

Припомняме, че  Русия разгласи по-рано, че има доказателства, че Киев желае да превземе Запорожката АЕЦ.

Специалните елементи на Силите за специфични интервенции на украинските въоръжени сили (ВСУ) възнамеряват дейности за завладяване . Това заяви в края на септември ТАСС, като цитира собствен източник.

По-рано през септември специалистите от Международната организация за атомна сила (МААЕ), изпратени в ЗАЕЦ, оповестиха, че са чули голям брой детонации. Това е вероятен знак за нараснала военна интензивност в района, която също може да съставлява евентуална опасност за нуклеарната сигурност и сигурност на обекта.
 МААЕ: Районът към Запорожката АЕЦ остава нерешителен
МААЕ: Районът към Запорожката АЕЦ остава нерешителен

Година откакто Агенцията стартира наблюдения, към момента бойните дейности не стопират

Малко повече от година, откакто МААЕ откри непрекъснато наличие в най-голямата атомна електроцентрала в Европа (АЕЦ), с цел да помогне за попречване на повреда там по време на спора в Украйна, цялостната обстановка в оборудването остава извънредно несигурна, сподели тогава генералният шеф Рафаел Гроси.

" Каквото и да се случи в зона на спор, където и да е, всеки ще загуби от нуклеарна повреда и аз упорствам да се вземат всички нужни защитни ограничения, с цел да се избегне това ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР