Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България обявява дарителска кампания

...
Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България обявява дарителска кампания
Коментари Харесай

Обявяват дарителска кампания за пострадалите от земетресението в Турция

Главното мюфтийство на Мюсюлманското вероизповедание в България афишира дарителска акция за потърпевшите в тежкото трусове в Турция . Това се показва в известие от пресслужбата на Главното мюфтийство, получено в Българска телеграфна агенция.

" Нека бъдем съпричастни с турския народ, който има потребност от нашата поддръжка в този тежък миг. Даренията може да извършите по банкова сметка: Търговска Банка " Д ", 
IBAN: BG15DEMI92401000232957, BIC: DEMIBGSF , като посочите задачата на дарението ", оповестяват от Главното мюфтийство на Мюсюлманското вероизповедание в Република България.

Разрушителното земетресение с магнитуд 7,8 бе записано тази нощ в 3:17 часа българско време на границата сред Турция и Сирия, наоколо до градовете Адана и Алепо. Трусът е осъществен по Източно-Анадолския разлом, който е един от най-активните сеизмични източници в региона, подложен на непрестанен напън от Арабската и Африканската плоча, оповестиха сеизмолозите от
Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

Броени минути след главния трус са регистрирани два мощни следващи земетресения (афтършока) с магнитуди 6,7 и 5,6, които са предизвикали още повече опустошения и суматоха в засегнатия район. Вълната от вторични земетресения продължава и сега, осведомиха по-рано през днешния ден от НИГГГ-БАН.

Днешното земетресение е над 30 пъти по-силно от земетресението, записано преди три години , на 24 януари 2020 година в източната част на този разлом, довело до 40 убити и над 1600 ранени, оповестиха сеизмолозите от НИГГГ-БАН.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР