Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви
Коментари Харесай

Сирски: Украйна ще воюва до излизане на границите от 1991 година

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски разгласи в изявление пред ZDF, че Украйна ще продължи да води война до излизане на границите на страната от 1991 година.

" Имаме задоволително мощ и ентусиазъм. Не можем да оставим нашата територия под краката на окупатора. Но имаме потребност от поддръжка и помощ ", съобщи главнокомандващият. Той също по този начин добави, че е убеден в успеха на Украйна в тази война: " Това се основава на обстоятелството, че ние просто би трябвало да прекратим тази война. Тя може да завърши с излизане на нашите граници. Други варианти не се преглеждат. Защото ние просто нямаме различен избор. А това значи, че цялото общество би трябвало да се сплоти към една обща идея - успеха. Всички би трябвало да работят крепко ", изясни главнокомандващият, съобщи " Фокус ".

На въпрос на немски публицист по кое време ще завърши войната, Сирски дава отговор: " Всичко зависи от равнището на поддръжка и успеваемостта на нашите дейности. Това е вероятността. Имаме задоволително устойчивост и мощ на духа. Липсва ни поддръжка: муниции и съоръжение “.

Ген. Сирски признава, че ситуацията на фронта е доста тежко, а руснаците настъпват на практика по цялата линия на прикосновение.

По думите му войната е навлязла в нов стадий и Украйна е минала към отбранителна тактика, чиято цел е нанасяне на оптимални загуби на съветските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР