Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний потвърди, че

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний потвърди, че
Коментари Харесай

Украинският министър на отбраната каза, че негов съветник е загинал в трагични обстоятелства

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний удостовери, че негов консултант е умрял в трагични условия, предаде Укринформ, като се базира на негова обява в приложението " Телеграм ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12012
" Неописуема болежка и тежка загуба за въоръжените сили на Украйна и персонално за мен. Днес в трагични условия, пред фамилията си и на рождения си ден, почина моят консултант и непосредствен другар майор Генадий Частяков ", написа Залужний. По думите му в един от подаръците се е задействало незнайно взривно устройство.

" От началото на пълномащабната инвазия Генадий беше за мен благонадежден другар, който напълно посвети живота си на въоръжените сили на Украйна и битката против съветската експанзия. Причините и събитията ще бъдат открити по време на досъдебното следствие ", добави Залужний.

Частяков има брачна половинка и четири деца.

Вестник " Украинска истина ", базирайки се на свои източници, заяви, че брачната половинка на починалия е споделила, че граната се е взривила в ръцете на брачна половинка ѝ и че тя е била в чанта за дарове, която той донесъл у дома, написа Българска телеграфна агенция.

Смъртта на Частяков най-вероятно е настъпила вследствие на акцидент, съобщи източник от украинските правоохранителни органи. " Това е драматичен случай с възможност 99,9%.

За рождения му ден са му подарили бойни гранати и една от тях се е взривила заради невнимателно боравене с нея ", сподели източникът. Според източника следствието продължава, само че към този момент няма учредения да се приказва нито за опит за ликвидиране, нито за съветска диря.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР