Главнокомандващият британските въоръжени сили крал Чарлз III подписа указ, който

...
Главнокомандващият британските въоръжени сили крал Чарлз III подписа указ, който
Коментари Харесай

Британската армия премахва забраната да се носят бради, за да привлече нови войници

Главнокомандващият английските въоръжени сили крал Чарлз III подписа декрет, който разрешава на английските военни да носят бради. Така за служещите в армията отпада стогодишна възбрана да имат окосмяване в долната част на лицето, оповестява английският в. Telegraph.

Според министъра на защитата на Англия Грант Шапс премахването на възбраната е една от антикризисните ограничения за битка с незадоволителното набиране на новобранци в армията. Министърът назова възбраната на брадата „ нелепа “. Указът влезе в мощ от петък, 29 март, и ще визира както офицерите, по този начин и елементарните бойци.

Британската войска е изтощена от години на съкращения, дефицит на личен състав и неефективни доставки, заяви през януари The Economist. Кралските военновъздушни сили изпитват дефицит на водачи и инженери, а флотът е бил заставен да пенсионира по-стари кораби заради дефицит на екипажи, съгласно английско списание. Армията изпитва и изострен дефицит на бойци, който може да доближи до съвсем 15 000 души. В същото време броят ѝ може да намалее под 70 хиляди души до две години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР