Главнокомандващият армията на Швеция Микаел Бюден смята за изключително сериозна

...
Главнокомандващият армията на Швеция Микаел Бюден смята за изключително сериозна
Коментари Харесай

Швеция повиши бойната си готовност заради ситуацията с Украйна

Главнокомандващият армията на Швеция Микаел Бюден счита за извънредно сериозна рецесията, провокирана от обстановката към Украйна. На фона на повишеното общо напрежение Швеция увеличи равнището на бойната си подготвеност, показва той в оповестено през днешния ден изявление за в. " Дагенс нюхетер ", представено от ТАСС.

" Поставихме нашата подготвеност в сходство с ситуацията. Тя е сериозна и буди опасения. Естествено, в този момент вършим повече и сме подготвени за по-бързи дейности от нормално. Готови сме за разнообразни разновидности за развиване на обстановката, в това число в непосредствена непосредственост до нашите граници ", декларира Бюден.

Швеция отделя изключително внимание на остров Готланд в Балтийско море с оглед стратегическото му значение. През 2015 година Народното събрание още веднъж разположи там военни елементи за възможна отбрана на острова. Миналата година, на фона на съветски военни учения, там бяха изпратени спомагателни подкрепления.

" Трябва да сме подготвени за дейности по разнообразни посоки ", отбелязва главнокомандващият. Той дава отговор позитивно на въпрос дали Швеция е подготвена да отбрани Готланд, ако се появи опасност.

" Вършим си работата, без да провокираме никаква ескалация. Напротив, по-скоро охлаждаме (противниковия плам), като демонстрираме, че стоим в стартова позиция ", акцентира той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР