Главният учен от Световната здравна организация предупреждава, че повишаващата се

...
Главният учен от Световната здравна организация предупреждава, че повишаващата се
Коментари Харесай

Здравните служители предупреждават, че болезнената болест ще се превърне в основна заплаха през това десетилетие: „Трябва наистина да се подготвим“

Главният академик от Световната здравна организация предизвестява, че повишаващата се температура на Земята ще направи треската от денга голяма опасност през това десетилетие.

Какво се случва?

Главният академик от СЗО заяви, че се чака треската от денга да има голямо влияние върху Европа, Съединените щати и нови райони в Африка в границите на едно десетилетие, съгласно EuroNews.Green. Инфекцията се придвижва от комари, за които се чака да бъдат наранени от покачващите се световни температури, прогонвайки насекомите в територии, които преди този момент не са обитавали.

Защо треската от денга е притеснителна?

В Латинска Америка и Азия треската от денга предизвиква до 20 000 смъртни случая всяка година — а от 2000 година насам световният % на болестта се е нараснал осем пъти, значително с помощта на рисковото прегряване на планетата, съгласно EuroNews.Green.

Изданието отбелязва, че предходната година са докладвани 4,2 милиона случая на болестта и че формалните лица чакат през 2023 година да има брой, непосредствен до рекордния брой случаи. Освен това е значимо да се означи, че забележителна част от случаите на тресчица от денга в последна сметка остават недокладвани.

Треската от денга се назовава още „ тресчица на счупени кости “ заради мускулните конвулсии и болките в ставите, които предизвиква. Повечето пациенти с денга са асимптоматични, което затруднява следенето и предотвратяването на огнища и предаване.

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите към 5% от инфектираните хора в последна сметка развиват тежък случай на болестта, а по-малко от 1% от случаите като цяло са съдбовни, когато са вярно диагностицирани и лекувани, съгласно Medscape.

Бременните хора, децата и пациентите с предходна денга са изложени на по-висок риск от други сегменти от популацията, EuroNews. Грийн заяви.

Какво се прави за битка с треската на денга?

Има налична ваксина против треската на денга. СЗО предлага деца на възраст сред шест и 16 години да получат имунизацията Qdenga на Takeda Pharmaceuticals в засегнатите от заболяването райони.

Освен това специалистите считат, че общественото финансиране за надзор на комарите и планирането на болнично подбиране ще помогне за понижаване на въздействието на заболяването, съгласно EuroNews.Green. Най-ефективната тактика, която можете да употребявате, с цел да предотвратите заболяването, е премахването на стояща вода в и към дома ви, защото стоящата вода притегля комари.

„ Трябва да приказваме доста по-проактивно за денга “, Джереми Фарар, основен академик и експерт по инфекциозни заболявания към СЗО, сподели, съгласно EuroNews. „ Трябва в действителност да подготвим страните за това по какъв начин ще се оправят с спомагателния напън, който ще пристигна … в бъдеще в доста, доста огромни градове. “

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за седмични актуализации за най-готините нововъведения < силно> възстановяване на живота ни и избавяне на нашата планета .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР