Главният треньор на националния отбор за ученици и юноши Борислав

...
Главният треньор на националния отбор за ученици и юноши Борислав
Коментари Харесай

Старши треньорът по бокс Борислав Георгиев: С правилна работа ни чака страхотно бъдеще

Главният треньор на националния тим за възпитаници и юноши Борислав Георгиев, който е част и от щаба на женския внушителен отбор, сложи доста висока оценка за миналата година в бокса. Специалистът направи своя преглед за изминаващата 2022-а, която донесе доста мотиви за оптимизъм, освен в посока Париж 2024, само че и към Лос Анджелис 2028.

" През тази година учениците и юношите завоюваха 6 медала от европейските шампионати. При юношите можеше и да имаме златен орден, в лицето на Ангел Димитров. За мен той изрично бе ощетен против представителя на домакините от Италия. Спокойно можеше да стигне до край, където съм уверен, че щеше да стане първенец, тъй като от другия поток съперникът беше доста слаб ", сподели Георгиев.

Той приказва и за бъдещето на националите в тези възрасти. " От юношите остават двама медалисти в тима - Ангел Димитров и Силян Попов. Учениците, които взеха медали се качват при юношите, което ще образува доста мощен тим. Има извънредно надарени деца, които във времето мисля, че ще дадат солидни резултати. Много положително съм сюрпризиран и от надпреварата в Ботевград за мъже, дами и девойки. Направиха ми седем-осем момиченца усещане. При една хубава подготовка, мисля, че ще се осъществят и при дамите в близко бъдеще, само че би трябвало да се работи и да следваме проект за Лос Анджелис 2028 ", добави експертът.

Георгиев даде мнение и за самостоятелното показване на Севда Асенова и Светлана Каменова.

" Няма какво да кажа за Севда - страховит триумф, първо бронз от Световното състезание, а по-късно и купа при дамите. Тя е в елита на женския бокс. Много прелестно съм сюрпризиран също по този начин и от Венелина Поптолева. Погледите бяха съсредоточени върху Светлана, Станимира и Севда, само че Венелина беше приятната изненада на българския тим с това второ място и ни оказа помощ да приключим трети в отборното класиране, което е страховит триумф за България. Колкото до Светлана, при нея съм удовлетворен най-много от личностното? израстване. През лятото тя претърпя тежка интервенция. Даже не бях сигурен, че ще успее да взе участие на европейското. Но момичето, с темперамент, усърдие и неизменност влезе в темп и замени по една победа с Ирма Теста. Продължаваме да работим, с цел да почистим грешките ", добави Борислав Георгиев.

Той е оптимист, че през идната година България ще завоюва най-малко две квоти при дамите за Париж 2024.

" Предстои доста тежка година. Надявам се Странджа още веднъж да събере едни от най-хубавите боксьори в света. Предстои ни Световно състезание в Индия, а след това са и Европейските игри в Полша, които са подготовка за Париж. В средата на годината ще бъде много натоварено. Шест-седем надпревари, тежки и виновни. Подготовката стартира още на четвърти януари. Но съм оптимист и считам, че можем да спечелим най-малко две квоти за Игрите още през лятото ", сподели още експертът.

Борислав Георгиев означи и персонален празник през седмицата. Той празнува 10 години от възобновяване на школата на Локомотив София, за което получи специфичен плакет от БФ Бокс.

" Това бе най-силната ни година. Успяхме да вземем 10 отборни купи от дванадесет вероятни. Взехме купи при всички възрастови групи - възпитаници, юноши, младежи, дами и девойки. Няма по какъв начин да не съм удовлетворен. Преди 10 години клубът не функционираше. Аз се заех с него, възродих го. Лека бавно започнах и от един сребърен орден в първата година, в този момент имаме 49 златни, 27 сребърни и 19 бронзови. 10 отборни купи и 5 европейски медала. Така, че се развиваме оптимално нагоре ", приключи Георгиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР