Главният технически директор на Facebook Майк Шрьопфер ще се оттегли

...
Главният технически директор на Facebook Майк Шрьопфер ще се оттегли
Коментари Харесай

Главният технически директор на Facebook ще се оттегли през 2022 г.

Главният механически шеф на Фейсбук Майк Шрьопфер ще се отдръпна през 2022 година Това заяви Bloomberg, базирайки се на вътрешно писмо от ръководителя на компанията Марк Зукърбърг. 

Според организацията актуалният вицепрезидент на разширената и виртуална действителност във Фейсбук Андрю Босуърт ще заеме позицията на Шрьопфер, предава.

Шрьопфер се причислява към Фейсбук през 2008 година, а пет години по-късно - през 2013 г. поема поста на основен механически шеф на компанията. Неговите отговорности включват, наред с други неща, контрол върху организацията на работата на технологиите за изкуствен интелект, в основаването на които е взел участие Шрьопфер. 

В последно време Фейсбук беше подложен на напън поради системите си с изкуствен интелект, които се употребяват за надзор на генерирано от потребителите наличие, битката с разпространението на погрешна информация и премахването на обидни изявления. Натискът върху компанията се ускори, откакто The Wall Street Journal заяви за доказателства за незадоволителната битка на компанията с проблеми, свързани с вярното действие на логаритмите за изкуствен интелект. 

По-рано The Wall Street Journal заяви, че администрацията на обществената мрежа Фейсбук постоянно подценява известията на своите чиновници по отношение на потреблението на платформата за незаконни цели. Освен това системата за надзор на качеството на изявленията в обществената мрежа разрешава на редица консуматори с огромна публика да разгласяват материали, които нарушават разпоредбите на общността. 

Фейсбук е учреден на 4 февруари 2004 година от Марк Зукърбърг и трима негови състуденти по време на следването им в Харвардския университет. Компанията, със седалище в Менло Парк, Калифорния, има обществените мрежи Фейсбук и Instagram, както и приложенията WhatsApp и Messenger. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР