Главният селекционер на националния отбор на България по бокс за

...
Главният селекционер на националния отбор на България по бокс за
Коментари Харесай

Жоел Арате: Напълно убеден съм, че можем да спечелим медали от Световното

Главният селекционер на националния тим на България по бокс за мъже Жоел Арате сподели в изявление за Българска телеграфна агенция, че е изцяло уверен, че страната ни може да завоюва оценки от Световното състезание в столицата на Узбекистан Ташкент. Шампионатът на планетата ще се организира през месец май.

На приключилия в неделя 74-ти шампионат " Странджа " българските боксьори завоюваха четири трофеи при мъжете посредством Ясен Радев (54 кг), Хавиер Ибанес (57 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг). Уилям Чолов (75 кг) взе сребърен орден, а Ергюнал Себахтин (48 кг) завоюва бронз. Въпреки мощната конкуренция от 38 страни от целия свят, България се класира на второ място в отборното нареждане.

" Доволен съм от показаното досега. Както всички видяха, този шампионат беше най-трудният след международното. Бих споделил, че това си беше едно мини международно състезание, тъй като тук бяха всички без Русия, Куба, Украйна и Англия. С тях това щеше да бъде същинско международно състезание. Тук има медалисти от международни шампионати и от последните Олимпийски игри в Токио. Нашите боксьори се показаха доста добре. Показаха техника и доста добра игра с крайници. Този шампионат е още една крачка напред към международното и към квалификацията за Олимпийските игри в Париж ", съобщи Арате.

Кубинският експерт уточни, че е харесал и показаното от боксьорите, отпаднали в предварителните кръгове на шампионата.
 Жоел Арате: Целта ни е да класираме най-малко 3-4 боксьори на Олимпиадата в Париж Жоел Арате: Целта ни е да класираме най-малко 3-4 боксьори на Олимпиадата в Париж
" Не бих отличил никой съответно от тима. Всички момчета се показаха ужасно. Дори тези, които изгубиха, се показаха доста мощно. Йордан Морехон, който срещна бронзовия медалист от последното международно състезание Махамад Абдулайев, за мен не загуби мача си. Той игра доста добре и всички в залата видяха това. Кирил Русинов загуби с 2:3, само че даде максимума си на кръга. Красимир Джуров също даде всичко от себе си. Това за мен е най-важното. Това са млади боксьори, които обаче имат техника. Те демонстрират, че могат да работят с краката, умни са и имат равнище за международно състезание ", изясни той.
 Радослав Росенов е носителят на купа Радослав Росенов е носителят на купа " Странджа " в 74-ото издание на шампионата
Арате разкри и проектите на отбора преди международното състезание в Ташкент от 1 до 14 май.

" Другата седмица ни следва купа на България в Ботевград. След това ще създадем един лагер тук, в България, против състезатели от Грузия. После ни предстоят и спаринги с тимовете на Франция, Азербайджан и Румъния. Няколко страни ще бъдат тук на подготовка преди международното в Узбекистан. "

При добра подготовка и липса на травми Арате изрази убеденост, че България ще завоюва оценки от международното. Последният орден за отбора е от международното през 2019 година в Екатерингбург на Радослав Панталеев, а последната купа е на Детелин Далаклиев от шампионата в Милано през 2009 година.

" Напълно уверен съм, че на международното състезание можем да спечелим медали. Ние работим за тях, а не просто за присъединяване. Нашите боксьори може и да са млади, само че те имат упоритост. Всички могат да видят на кръга по какъв начин наподобява нашият тим. Специално Радослав Росенов, Ясен Радев, Уилям Чолов и Рами Киуан, които направиха доста прекрасен край между тях. Всички те направиха хубава проява на кръга. Това е най-важното, че малко по малко трупаме опит за огромните надпревари ", приключи треньорът на българския отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР