Главният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно вчера съобщи, че

...
Главният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно вчера съобщи, че
Коментари Харесай

Русия обяви Япония в цинична и безскрупулна спекулация

Главният секретар на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно през вчерашния ден заяви, че Япония ще наложи спомагателни наказания против Русия, откакто предходната седмица страните от Г-7 се съгласиха да засилят наказателните си ограничения против Москва поради войната в Украйна.

Мацуно осъди проекта на руснаците да разположат тактически нуклеарни оръжия в Беларус, като означи, че това ще разпали още повече обстановката и че Япония в никакъв случай няма да одобри " нуклеарните закани на Русия, а още по-малко - използването на нуклеарни оръжия ".

Руското външно министерство съобщи във връзка японските наказания, че " продължава да следи практическата реализация на тези дейности и да прави оценка вероятното им влияние върху националната сигурност и стопанската система ".

Освен това съветското дипломатическо ведомство изрази несъгласието си с обвиняванията в " нуклеарен шантаж ", отправени от Токио.

" Стремежът да се припишат на Русия планове, каквито действително тя няма, за потреблението на нуклеарни оръжия във връзка със събитията в Украйна, не е нищо повече от цинична и безскрупулна нечиста сделка ", съобщи министерството. " Призоваваме Токио да прояви аналогична " угриженост " във връзка с към този момент разположените в Европа нуклеарни оръжия на Съединени американски щати ", се споделя още в изказването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР