Главният секретар на МВР Живко Коцев даде висока оценка на

...
Главният секретар на МВР Живко Коцев даде висока оценка на
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР с висока оценка за работата на шуменската полиция

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев даде висока оценка на работата на шуменската полицейска дирекция по време на годишния доклад през днешния ден. Статистическите данни демонстрират, че е регистриран спад в равнището на закононарушенията и нарастване на разкриваемостта с близо 3 пункта. През м.г. са регистрирани 1 639 закононарушения, с 233 по-малко от предходния регистриран интервал. Разкрити са 976 от тях, което образува разкриваемост от 59,55%.

Няма неразкрити тежки закононарушения в региона. Добро усещане вършат положителните политики по предварителна защита, свързани с наркоразпространението, предварителна защита на пътна сигурност, телефонните измами, стандартна престъпност, които са развити в цялата област.

Главен комисар Живко Коцев поздрави състава за резултатите и добави, че работата в  партньорство със съд, прокуратура и локална власт е на доста положително равнище. Той подчертава върху първичната предварителна защита във връзка с жертвите на домашно принуждение - да се коментират техните права и да се работи в съдействие с всички институции, които имат отношение по казуса.

По линия на икономическа полиция е нужна повече интензивност, уточни Коцев. Той акцентира нуждата от възстановяване на професионалната подготовка на състава, както и  утвърждаване на държание на съпричастност към проблемите и почитание към жителите.

Главният секретар още веднъж посочи казуса с пътно-транспортните катастрофи, който по думите му  изисква доста сериозна работа и взаимни старания от всички ангажирани институции. Това е приоритет за Министерство на вътрешните работи и за цялата страна, акцентира основен комисар Коцев.

Подобряването на положението на приемните за жители и  изграждане на видеонаблюдение взаимно с община Шумен,
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР