Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация

...
Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация
Коментари Харесай

Стоянов: Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на контрол, довела до смъртта на шестима полицаи

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерството на вътрешните работи, което е в директна връзка със гибелта на шестима чиновници при осъществяване на служебните им отговорности ". Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов във връзка поисканата оставка на Петър Тодоров.
По-рано министър председателят Николай Денков разгласи, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов към този момент е изпратил стимулирано искане до президентството, с което изисква промяната му. 
" В резултат на несбъднат контол и съответни дейности от страна на основния секретар - в интервала 2021 година до 31 май 2023 година - се следи доста нарастване на закононарушения срещу личността, както умишлени, по този начин и непредумишлени убийства с особена свирепост ", уточни още той. 
Друг главен авгумент за промяната на Тодоров е казусът с Ангел Христов: " Човек разгласен за общодържавно търсене, търсен и от Интерпол, е умрял на територията на Република България ". 
Стоянов напомни и казусът с убития в Цалапица Димитър Малинов. 
" Въпреки че още в деня на изгубването е известно, че Малинов е издирван от причинителя на закононарушението, чиновниците на районно управление (на МВР) Стамболийски не подхващат каквито и да било дейности за определяне на местонахождението на Рангел Бизюрев и се лимитират само до формалното оповестяване на изчезналия за общодържавно търсене. Вследствие на това безучастие е позволено причинителя на убийството да напусне страната ", съобщи Стоянов.
" Посочените случаи демонстрират, че са налице съществени пропуски в активността на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, което е съображение за преустановяване на неговите пълномощия ", сподели вътрешният министър. 
Стоянов изрази вяра, че президентът Румен Радев ще одобри причините на кабинета.
Той разяснява и убийството на Алексей Петров, като уточни, че към момента няма обвинен по случая. 
„ Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има голям брой открити обстоятелства и условия, които следва да бъдат подробно тествани “, посочи Стоянов. Той увери, че по случая работи огромен екип от криминалисти, който е в стеснен синхрон с наблюдаващия прокурор. „ Всички версии са вероятни и ние работим по тях “, сподели още министърът. 
Калин Стоянов акцентира, че не се е познавал и срещал с жертвата на убийството. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР