Главният съперник на израелския премиер Бенямин Нетаняху в парламентарните избори,

...
Главният съперник на израелския премиер Бенямин Нетаняху в парламентарните избори,
Коментари Харесай

Опонентът на Нетаняху се призна за победен

Главният противник на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в парламентарните избори, състояли се през вчерашния ден - Бени Ганц, призна през днешния ден загубата на своя опозиционен блок " Синьо и бяло " на конференция в Тел Авив.

" Ние почитаме решението на народа ", сподели, представен от Агенция Франс Прес, лидерът на листата на центристкия блок, който очакваше да е в положение да образува коалиция и да наследи Нетаняху. Според него резултатите от вота демонстрират, че към този момент " има опция на сегашната власт ".

По-остър бе вторият в листата на центристите - Яир Лапид. " Този път не успяхме да спечелим, само че действайки като съпротива, ще превърнем в пъкъл живота на държавното управление на Нетаняху ", закани се той.

Прогнозите на медиите сочат, че Нетаняху има всички шансове да остане на власт след вчерашните избори с поддръжката на десните религиозните партии, въпреки че неговата партия " Ликуд " и центристкият блок по всяка възможност ще имат еднакъв брой депутати - по 35 . Дясната коалиция обаче се обрисува да има безусловно болшинство от 65 места в 120-членния Кнесет - израелския парламент, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР