Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, по-известен като

...
Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, по-известен като
Коментари Харесай

Гошо Синдика в нокдаун! Груби грешки в оцеляващия на магия „Конкурент“ /доказателства/

Главният редактор на врачанския вестник „ Конкурент “ Георги Александров, по-известен като Гошо Синдика, е изпаднал в тежък нокдаун, откри мониторингът на организация BulNews.bg.След тежките осведомителни удари, които получи през почивните дни компрометираният публицист, ситуацията в ръководеното от него издание е на пустопаш.
В днешния брой на вестника, който е първи след дългите почивни дни, е позволена груба неточност, която е неприемлива за претенциите на оцеляващата на магия локална медия. На 6-та страница е пуснат материал, в който сред заглавието и текста няма нищо общо. Читателят би трябвало да прочете детайлности за „ Извадиха мъртвец на мъж от шахта на закрита мина “, само че в действителност изпод написа за някакъв тютюн във Видин.
В естествените вестници това е доста мъчно да се случи, защото страницата се чете първо от коректор, по-късно от редактора на материала и по-късно от основния редактор. В „ Конкурент “ тази организация на работа от дълго време е нарушена, откакто поради икономии беше уволнена коректорката и в този момент всичко е на ангро. От 23 индивида в редакцията са останали 5-6 души, дружно с водача и чистачката. По тази причина след продажбата на вестника и придобиването му от Делян Пеевски, качеството на новините е на най-ниското равнище от основаването на всекидневника. В редакцията към този момент работят единствено шепа хора, които няма по какъв начин да предложат на оределите си читатели първокачествен артикул и просто изчакват закономерния завършек на плана. Тиражът на „ Конкурент “ се срина на 500 бр. на ден, само че се продава едвам 50% от него. Останалата част от брака се кара на вторични първични материали в Мездра, с цел да не бие на очи във Враца. Лошото е, че по софтуерни аргументи печатница „ Нюз принт “ в София не може да отпечата по-малко от 500 броя и по този начин шефът Димитър Николов от Горна Оряховица не може да понижи тиража.
Гошо Синдика прегоря от несъразмерната си амбициозност да се мери с някогашния си шеф Даниел Бузов и на процедура постепенно, само че несъмнено поставя завършек на всекидневника. Работещи в изданието описват, че след тежките осведомителни удари, получени през почивните дни, през вчерашния ден физиономията му напомняла на тази на Кубрат Пулев след дуела с Кличко. Запознати настояват, че единствено апатията на Пеевски към „ Конкурент “ към момента го държи на поста основен редактор. Очевидно Гошо Синдика ще остане в историята на врачанската публицистика като индивидът, блъснал ключа на редакцията…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР