Главният редактор на Bellingcat Христо Грозев обясни, че все още

...
Главният редактор на Bellingcat Христо Грозев обясни, че все още
Коментари Харесай

Грозев за взривовете край Карнобат: По-скоро това е предупредителен сигнал


Главният редактор на Bellingcat Христо Грозев изясни, че към момента няма съответни данни дали Русия стои зад гърмежите в складовете за муниции край Карнобат.

„ Очакваме да получим данни от дроновете, както и визитите, които би трябвало да станат на терен. На този стадий може да се види една наклонност, че през последните осем години е имало не по-малко от седем гърмежа в разнообразни европейски страни, в това число три в България “, добави той.

По думите на Грозев в множеството от случаите има връзка с теза на Русия, че тези хранилища са били употребявани за поддръжка на страни, с които Русия има проблем – Украйна, Грузия.

„ Цялата българска въоръжена промишленост, както и компаниите на господин Гебрев, промишленост взе участие косвено в поддръжка на Украйна на войната и ще бъде доста нелогично, в случай че това (б.р. взривовете) са чиста случайност. По-скоро това е сигнален сигнал “, съобщи още журналистът.

Грозев изясни, че да се доближи до сходни хранилища е много комплицирано.

„ Очевидно с транспортно средство е доставен индивидът, който е нарушил периметъра. Най-логично е това да е представител на Руската федерация, само че е допустимо да е някой, който в България има проблем с господин Гебрев. “, добави той.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР