Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Гешев внесе искане до ЦИК за снемане на имунитета на Боян Расате

Главният прокурор внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Боян Станков - Расате, повдигнат от предприемчив комитет като самостоятелен претендент за президент в изборите, планувани за 14.11.2021 година Искането е направено след направено предложение от прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), оповестяват от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е стартирано в 05РПУ-София под надзора на Софийска районна прокуратура и след това е изпратено по подготвеност на СГП. Разследването е предоставено на следовател от Следствения отдел на СГП.

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че на 30.10.2021 година Боян Расате в съучастничество като причинител с други неустановени лица, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, които се отличават с изключителна смелост – закононарушение по член 325, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Събраните доказателства са задоволителни по смисъла на член 219, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвиняване по отношение на Расате. Установено е, че на 30.10.2021 година към 17,30 ч той дружно с група лица влезнали в офис на фондация на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ в гр. София и почнали да крещят, да събарят мебели и да пръскат стените със спрей.

В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, разпознавания, осъществени са и други дейности по следствието.

Като претендент за президент Расате е „ лице с имунитет “ и с оглед наредбата на член 160, алинея 1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР