Главният прокурор върна позициите си във ВСС и повече от

...
Главният прокурор върна позициите си във ВСС и повече от
Коментари Харесай

Гешев върна позициите си в ВСС. Решен е - след като е казал А да стигне до края

Главният прокурор върна позициите си във Висш съдебен съвет и повече от несъмнено е, че няма да се съберат гласове за отстраняването му, научи Епицентър.бг.

След като демонстративно скъса в ефир оставката си, Гешев сподели увереност да се оправи в създателите и извършетелите на опита за прелом в прокуратурата, което той назова изменничество против България.

Апелативните прокурори от цялата страна му заявяват преданост и описват за натиска на Сарафов върху тях
Ще направя всичко допустимо да бъде изметен този полически отпадък.

Този олигархичен модел, който ръководи България, би трябвало да завърши, закани се Обвинител № 1.

 

Гешев е твърдо решен откакто е споделил " А " да стигне до края.

Цялата прокурорска офанзива срешу него била задействана след нечовечен напън - обединииха се политическата мафия и нарушителите, разгласи Иван Гешев на невиждана конференция, на която описа за политически напън от страна Борисов върху магистрати.

Той описа, че Борислав Сарафов му признал, че написал острото писмо против него под напън и че се срамувал от това.

" Видях едно мнение на моя заместител лицето Борислав Боби Сарафов. Обадих му се, той ми сподели, че го е доста позор, само че няма какво да направи. Попитах го дали знае, че това не дава отговор на истината, той сподели: " извинявай, но разбери ме ". Започнах да изчислявам какво ще се случи. На идващия ден - вторник, Сарафов сподели, че отива да даде изявление при Силвия Великова, тъй като по този начин го посъветвали и там съобщи, че ще желае оставката на Ясен Тодоров. После ми сподели, че това било единствено за пред медиите.

В сряда разбрах, не от него, че е внесъл предложение до Висш съдебен съвет да бъде отхвърлен господин Ясен Тодоров, негов заместител, тъй като давал медийни изказвания без негово единодушие. Имаме медийна тактика, съгласно която не би трябвало да желае такова позволение. А и господин Сарафов не ми е известно да е желал позволения за своите изказвания ".

" След това получих един есемес от Софийска апелативна прокуратура: " Много скърбя за това, което направих през днешния ден. Съжалявам. " Питах го защо съжалява, а той отговори за мнението, че са го предиздвикали да го пусне. Каза, че Сарафов го е предиздвикал ", гръмна с следващо разобличаване обвинител №1.

" Разбрах го - той ми е другар и ще продължи да ми е другар. В тежко здравословно състояние. И това ще тежи на съвестта на хората, които са го създали. Ако имат съвест.

След това звъннах на всички апелативни прокурори. Във Варна ми споделиха, че им е звънял Сарафов, само че няма да взе участие в долни опити за прелом. В Бургас ми споделиха да разгадавам на тях. Във Велико Търново споделиха, че са с мен. Обади ми се зам.-административен началник на Пловдив, че Сарафов му е звънял със същата задача. Казал му е, че няма да взе участие, да се оправя с апелативния прокурор ", изясни Гешев.

" На никого не му се изсипвало това, което се изсипа на мен през последните 3 години. Проверки на семейство и другари, тъжби, пасквили, хиляди публикации, компромати. Всичко това демонстрира, че може би някой възприема, че аз съм бъг в системата. И този път би трябвало да бъда отхвърлен, с цел да може да работи системата по същия метод и да се краде. Обмислях дали си заслужава всичко това в персонален проект. Снощи взех решение твърдо, че си заслужава в името на децата и внуците ни. Този олигархичен модел, който ръководи България, би трябвало да завърши. Аз съм българин, прокурор, магистрат и мъж. Някои други очевидно не са ", изригна Гешев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР