Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховния касационен съд

...
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховния касационен съд
Коментари Харесай

Сотир Цацаров иска възобновяване на делото за смъртта на Чората

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховния касационен съд за обновяване на делото за гибелта на Чората.

Ангел Димитров умря на 10 ноември 2005 година при полицейската интервенция “Респект” в Благоевград. За гибелта му бяха наказани петима служители на реда.
Върховен касационен съд дефинитивно присъди по 7 година затвор за служителите на реда, упрекнати за гибелта на Чората Мирослав Писов, който е един от наказаните, дефинира правосъдното решение като политическо, той се съобщи самичък в полицията
Цацаров изиска и прекъсване осъществяването на наказванията „ отнемане от свобода” на наказаните, оповестиха от прокуратурата. По седем години затвор получиха Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

Сотир Цацаров се срещна с техните съпруги по тяхна молба и ги уведоми за импортираното искане за обновяване на наказателното дело. Той желае връщането му за ново разглеждане от различен състав на касационния съд. Главният прокурор смята, че правосъдният акт е предписан при основни нарушавания на закона и процесуалните правила, а наложените санкции са очевидно несправедливи.
Случаят „ Чората ” – правораздаване след 14 година В студиото на „ Тази събота ” гостуваха съпругите на наказаните служители на реда
Ако съдът почете настояването на Цацаров за прекъсване осъществяването на наказванията, петимата служители на реда следва да бъдат освободени до произнасянето на Върховен касационен съд по направените претенции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР