Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и зам.-главният

...
Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и зам.-главният
Коментари Харесай

Цацаров ще гласува отново за Гешев в четвъртък и очаква обозримо срок в поведението на Радев

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и зам.-главният прокурор Иван Гешев организираха среща с Национално сдружение "Традиция ". Колекционерите на оръжия реликви са, които вършат възстановки на историчесик събития, са притеснеени, че скъпите им антики могат да бъдат отнети. Маринов беше безапелационен, че от сдружението могат да чакат само поддръжка и той е осведомен с тяхната активност.

"Операцията е осъществена по една интернационална интервенция "Пандора " за надзор на оръжията и боеприпасите. Тази интервенция не е ориентирана към сдружение "Традиция ", а към съответни сигнали ", добави той и успокои пристрастеностите.

"В огромна част от сигналите не са открити нередности ", посочи вътрешният министър.

"Ние с сдружение "Традиция " сме на една страна ", разяснява и основният прокурор Сотир Цацаров.

"В четвъртък има плануван пленум на Висш съдебен съвет и дневният ред към този момент е избран. Първа точка ще бъда запознаването с указа и втора точка е повторното гласоподаване. Конституцията не позволява ново чуване, а единствено наново гласоподаване ", изясни Цацаров във връзка върнатия от Румен Радев декрет за назначение на нов основен прокурор.

"Защо би трябвало да третираме направеното от президента като политически напън? Колкото и нелогично да звучи, той направи това, тъй като е президент. Конституцията му дава това право. Чест му прави, че той стимулира връщането на указа, макар че Конституцията не го задължава да го направи ", разяснява основният прокурор.

"Аз за моя глас не чакам никакви изненади. Ще гласоподавам още веднъж "за ", разкри Цацаров.

"Не чакам да се стигне до рецесия, само че първо би трябвало да изчакаме да забележим какво ще стане в четвъртък. Ако още веднъж има 17 гласа "за ", Конституцията задължава президента да подпише указа. Както до момента беше спазена Конституцията, чакам това да стане и за в бъдеще. Протакването на нещата не е решение. От работата на президента се вижда, че той работи в обозрим период "

"Г-н Панов съобщи, че едната институция е президентската. Попитайте го вие коя е другата, най-вероятно същата ", съобщи основният прокурор на въпрос от журналистката от БНР Силвия Великова в кои две здания се избират тримата огромни в правосъдната власт. "Мисля, че отговорих на въпроса ви, с цел да не стигаме до такава степен кой избира шефа на радиото и кой реалокира публицисти там ", отсече Цацаров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР