Главният прокурор Сотир Цацаров ще осъществява специален надзор върху разследването

...
Главният прокурор Сотир Цацаров ще осъществява специален надзор върху разследването
Коментари Харесай

Цацаров пое на ръчно управление разследването срещу Местан

Главният прокурор Сотир Цацаров ще реализира специфичен контрол върху следствието против лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, който беше участник в тежка катастрофа край село Загорско, при която почина 6-месечно дете, а трима души влязоха в болница. От държавното обвиняване оповестиха в сряда, че Цацаров е упълномощил на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на окръжната прокуратура в Кърджали.

Разпореждането на основния прокурор е във връзка постъпили молби до него от пострадалите родители на умрялото дете. Те се съмняват, че следствието ще е обективно, а част от обстоятелствата могат да бъдат изменени. „ Ако има закони в тази страна, те би трябвало да са идентични за всички ”, коментира дядото Джавдет Сали пред Нова тв.

Инцидентът стана на 14 април по обед в региона на с. Загорско по основния път към ГКПП-Маказа. При включване в основния път автомобилът " Фолксваген " на Местан се удря в различен автомобил, в който пътува семейство с две деца. Бебе на 6 месеца почина, ранени са 9-годишно дете и 28-годишната майка. Според близки на фамилията Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея, до момента в който дойдат служителите на реда. „ Ако беше спрял, нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи ”, сподели Ергюн Мюмюн, непосредствен на фамилията. „ Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощност и ще ги подкупи. Вярваме на страната. Страх ни е от богатите ”, добави още той.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи пред публицисти, че нарушаването на Местан се изразя в това, че е навлязъл в насрещното платно, без да се съобрази със знак " Стоп ". От думите ѝ стана ясно, че книжката на водача на ДОСТ още веднъж е отнета. „ От Пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи ни уведомиха, че в интервала от 2013 година до сегашния миг Лютви Местан има в действие едно наказателно разпореждане, един акт и 13 фиша, всички за превишена скорост. Всички те са платени, санкциите са били в размер на 100 и 300 лева ", посочи тя. За сметка на това съдът отмени забраната му да напуща страната. Определената му гаранция от 10 000 лв. още не е платена, само че срокът за това не е изминал, заяви представителят на основния прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР