Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация, водена от

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация, водена от
Коментари Харесай

Цацаров: Разследванията за защита на интелектуална собственост са се увеличили два пъти

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация, водена от координатора на Белия дом по въпросите на интелектуалната благосъстоятелност Вишал Амин. На срещата участваха ръководителят на Отдел „ Специализиран “ във ВКП Румяна Арнаудова и прокурор Илона Кръстенякова.

Разследвания на каузи за правата на създателите – притежатели на интелектуална благосъстоятелност, както и отбрана на техния труд, са от главно значение в работата на звеното за отбрана на Интелектуалната благосъстоятелност към Белия дом, сподели господин Вишал Амин.
 пресцентър, Прокуратура
Главният прокурор Сотир Цацаров уточни, че у нас през миналата година делът на следствията за отбрана на интелектуална благосъстоятелност се е нараснал два пъти (от 79 каузи през предходната година на 147 броя каузи през актуалната година), като е повишен и броят на ефикасните неоправдателни присъди за сходен жанр закононарушения.

Прокурорите от ВКП обявиха, че Указанията на основния прокурор, направени през 2018 година и допълнени през тази година, са съкратили периодите за следствие на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност.-->

Ползвана е експертизата на Министерство на вътрешните работи - ГДБОП, Министерство на културата, Национална агенция за приходите и прокуратурата за отбрана на правата на търговски марки, патентни права и авторски права.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР