Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка за съответствие на дейността

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка за съответствие на дейността
Коментари Харесай

Главният прокурор разпореди проверка на ДОСТ

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция за сходство на активността на ДОСТ с наредбите на Конституцията и Закона за политическите партии.

Тя е във връзка декларация на партията за признание на национално турско малцинство и апела на Лютви Местан за промени в Конституцията. По този мотив от Вътрешна македонска революционна организация внесоха сигнал до основния прокурор.
От Вътрешна македонска революционна организация дават на прокурор ДОСТ за антидържавна активност Партията на Лютви Местан упорства за признание на национално турски малцинство
С оглед наличието на декларацията и отправените в нея претенции, както и във връзка на обществени изказвания в тази тенденция на ръководителя на партията, Сотир Цацаров разпореди инспекцията, оповестиха от прокуратурата.

Преди няколко дни в ефира на „ Тази сутрин” Лютви Местан изиска Конституцията на България да бъде изменена по този начин, че да признае национално турско малцинство. Като акт на дискриминация той уточни възбраната за пропаганда на майчин език по време на избори.
Лютви Местан: Конституцията дискриминира турците в България ДОСТ излязоха с декларация, с която упорстват страната да признае национално турски малцинство
Според политика „ ислямизиран българин” или „ турскоезичен българин”, както самият той постоянно бил именуван, са обидни квалификации. Местан беше безапелационен, че в декларацията са подчертани три значими правилото, единият от които е за единството, неделимостта и териториалната целокупност на България.

„ Осъждаме не просто всяка форма, само че осъждаме даже мисъл и концепция за фракционизъм и автономност, като подчертаваме, че Възродителният развой остана ненаказан. Искаме публично, по закон, в случай че е належащо и по конституционален ред да ни се уреди статута”, сподели още водачът на ДОСТ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР