Главният прокурор Сотир Цацаров гласува в Основно училище Д-р Петър

...
Главният прокурор Сотир Цацаров гласува в Основно училище Д-р Петър
Коментари Харесай

Цацаров отчете 147 сигнала за нарушения, повечето за купуване на гласове

Главният прокурор Сотир Цацаров гласоподава в Основно учебно заведение " Д-р Петър Берон " Пловдив. Той сподели, че изборният ден протича повече от обикновено и заяви, че към 18.00 часа през вчерашния ден в прокуратурата са постъпили 147 сигнала от жители и способените органи ДАНС и Министерство на вътрешните работи за нарушавания. По сигналите са формирани преписки. От тях има формирани 13 досъдебни производства, едно от тях към този момент е прекъснато.

" От останалите преписки по 94 от тях към този момент е постановено преустановяване, защото е открито, че осъщественото действие не съставлява нарушаване на изборното законодателство ", сподели Цацаров.

" В момента на произвеждане са 12 преписки ", заяви основният прокурор и сподели, че 40 от преписките са към момента дейни и се преценя какви са нарушаванията. По думите му множеството преписки се отнасят за пазаруване на гласове. Престъпленията не са фрапантни и касаят цялата страна. Попитан дали се следят нови схеми за пазаруване на гласове, Сотир Цацаров отговори, че по-скоро това са вариации на остарели, към този момент съществуващи схеми. Няма и задържани жители до момента.

" Ако създадем съпоставяне с предните избори за Европейски парламент, когато картината е била 21 досъдебни производства и 563 сигнали и преписки, изводът е, че изборният ден протича обикновено ", добави Цацаров.
Той посочи, че е основана нужната организация в страната, има дежурни прокурори на всички места, които работят дружно с ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

" В 12.00 часа в Министерство на вътрешните работи ще се събере националното звено за преглед на обстановката в страната и в случай че е належащо ще се подхващат ограничения ", добави Сотир Цацаров.

Иначе той сподели, че с бюлетината е дал своя вот за една по-различна Европа, за български представители в Екологичен потенциал, които биха работили със своя глас за една по-различна Европа.

" Аз я разбирам като Европа на европейските столици и нейните жители, а не на брюкселската народна власт. Европа, която е мощно ангажирана със личната си сигурност, антитероризъм, вътрешен ред, а не стопански бюрократи, проблеми, свързани с пакети подвижност и така нататък Гласувах за Европа на жителите, а не на служителите от Брюксел, за Европа в достоверния и тип ", добави Сотир Цацаров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (469)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР