Главният прокурор се самообвини в политически връзки с действащи политици

...
Главният прокурор се самообвини в политически връзки с действащи политици
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Главният прокурор поддържа връзки не само с една партия

Главният прокурор се самообвини в политически връзки с настоящи политици и партии от сегашния парламент. Всички забелязахме по какъв начин една негова другарка, с която е приказвал, жена-политик… Той поддържа политически връзки освен с една партия. Това сподели в предаването " На фокус " по Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на вътрешните работи.

Според него конференцията на основния прокурор е била глупава. „ Когато си бил другар, си натрупал материали за него, държал си ги и сега, в който те застрашат, ги вадиш. Това е нож с две остриета – може да засегне някой, въпреки това – ще покаже личния си морал ”, сподели Рашков и иронизира, че при визитата си в Съединени американски щати Гешев се е отбил до Холивуд и е научил някои актьорски похвати.

„ Ако имаме Инспекторат, в случай че имаме Висш правосъден съвет, единствено за думите, че политическата класа е „ отпадък ” Гешев би трябвало да „ излети ”, сподели Рашков.

Според него кабинет с първия мандат на няма да успее да мине.

През 1998 година Рашков беше определен за основен прокурор, само че президентът Петър Стоянов не издаде декрет за него. „ Бях определен от Висш съдебен съвет за основен прокурор, предлагането беше занесено на Петър Стоянов, който търпеливо изчака промени в Закона за правосъдната власт, да бъдат определени нови членове на Висш съдебен съвет, с цел да бъде определен сътрудника проф. Никола Филчев ”, сподели Рашков. Той изясни, че в случай че е бил определен за основен прокурор тогава: „ главното, няма да може да се държат каузи „ на трупчета ”, да се бавят каузи като Барселонагейт, нямаше да пътуваме по пътища с 10 или 13 см по-тънък асфалт… ”.

Според него виждайки, че като началник на Националното разследване той работи добре с предходния основен прокурор Иван Татарчев, са решили, че няма да е политически предан към съответна политическа мощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР