Главният прокурор се оплака на Европа от натиск у нас.

...
Главният прокурор се оплака на Европа от натиск у нас.
Коментари Харесай

Гешев до Брюксел: В 32 стр. главният прокурор пише за натиск

Главният прокурор се оплака на Европа от напън у нас. В писмо от 32 страници, пратено на 21 декември, твърди, че е атакувана както прокуратурата, по този начин и персонално той.

Писмото е изпратено до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, еврокомисари, посолства. В него Гешев прави няколко изказвания:

- че има напън върху прокуратурата,

- че е обект на офанзива от изпълнителната власт,

- загатва имената на премиера Кирил Петков и правосъдния министър Надежда Йорданова.

„ Прокуратурата е наясно, че са нужни законодателни промени за реализиране на прогрес в одобряването на върховенството закона. Чрез институционален напън, в това число и посредством лични офанзиви против магистрати и членове на техните фамилии обаче не би могъл да бъде реализиран подобен позитивен резултат, а в противен случай “, написа в писмото.

Прокуратурата твърди още, че е атакувана и от хора, по отношение на които е подхванала дейности – предприемачи и депутати.

„ Засегнати от дейностите на прокуратурата политически заинтригувани лица – обвинени и подсъдими направиха опити в нарушаване на закона да защитят свои персонални ползи, наранени от правораздаването. Те насочваха нагнетената против изпълнителната власт гражданска сила против Прокуратура на Република България и основния прокурор с цел да осуетят следствия “, написа още в писмото.

Документът е публикуван от Движение „ Ние идваме “. Адв. Николай Хаджигенов разяснява, че неговото име също се загатва в писмото.

От прокуратурата потвърдиха за bTV, че писмото е достоверно. Обявиха, че няма да разясняват, само че че написаното е единствено обстоятелства. Коментар обаче пристигна от Министерството на правораздаването.

„ Моето държание и това на ръководещата коалиция, с което настояваме основният прокурор да носи отговорност за осъществяването на закона – не е политически напън, а осъществяване на отговорностите ни “, сподели отрасловият министър Надежда Йорданова.

Останалите наранени лица в документа към момента не са създали коментар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР