Главният прокурор събрал заместниците си да обсъдят спешно чутовния провал

...
Главният прокурор събрал заместниците си да обсъдят спешно чутовния провал
Коментари Харесай

Едноактна пиеса в тъмния кабинет, след земетръса „Иванчева - Петрова“

Главният прокурор събрал заместниците си да обсъдят незабавно чутовния неуспех на заместникът му Иван Гешев и компания по делото против кметиците на „ Младост “. Както към този момент стана интернационално известно, основният очевидец на обвиняването се отхвърли от признанията си и разгласи, че са направени под напън.
Така се породи подозрението, че процесът е скърпен, което в действителност бе известно на естествените хора през цялото време. Знаел го е и Гешев, до момента в който ядеше вафла и наблюдаваше по какъв начин няколко часа чиновници с маски се гаврят с Десислава Иванчева и Биляна Петрова в центъра на София. Знаел, само че вярвал, че номерът ще мине. Така му били споделили.

Но не мина.

На тревожната летучка Главният попитал с прегракнал глас, само че не поради проблеми с ларинкса:

- Какво ще вършим в този момент?

Тишина се възцарила в кабинета. Никой не смеел да продума. Нямало и муха да бръмне, тъй като е началото на април.

- Какво ще вършим, запитвам – разсякъл наелектризирания въздух гласът Цацаров.

- Ами каквото вършим всеки път… - престрашил се Гешев, а по обветреното му лице се стекли две подли капки пот.

- Което ще рече? – натъртил на препинателния знак Цацаров.

- Ами звъним на Д.П. да оправи нещата с някоя опасност за стабилността по турска линия. После залавяме двама-трима мигранти на гръцката граница, свързани с Ислямска страна. Може да извадим и още някой министър с апартамент, след което се снишаваме и чакаме. Д.П. ще натисне Петко Дюлгеров, дето ни издъни и той ще се откаже от отхвърли. Медиите ни ще разгласят, че е платена маша на Корнелия Нинова, Цветан Василев, Иво Прокопиев и Лозан Панов. После намираме опиати в колата му или у тях, арестуваме го и докладваме в Брюксел и американската амбасада, че сме разрушили още една цитадела на корупцията. Номерът до момента минава…

- Ха! – извиси корав, само че обективен глас Главният. – Молодец! Няма значение дали номерът ще мине, ние да си кажем урока. Аз ще звънна на товарищ Чайка по Петолъчката, а ти се обади на Д.П. и побеседвайте с онзи… Бисер Лазов, да не му хрумне да прави нещо като тоя Петко по делото против КТБ, че ще би трябвало да се връщат доста пари, както добре знаете. Хайде на работа, а Румито да издиктува на нашите медии каквото би трябвало.

Завеса. Публиката става на крайници. Чуват се изстрели – на единична, след това на автоматизирана. В залата влизат въоръжени с шмайзери освободители, скандирайки: Венсеремос, венсеремос!

В този миг бай Методи дръпва шалтера и всичко потъва в мрак. Постсоциалистически натурализъм.

New Satyricon
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР