Главният прокурор най-вероятно няма да яви и пред комисията по

...
Главният прокурор най-вероятно няма да яви и пред комисията по
Коментари Харесай

Иван Гешев е в отпуск и няма да се яви в НС

 Главният прокурор най-вероятно няма да яви и пред комисията по правни и конституционни въпроси, където беше поканен да взе участие в " разискване, обвързвано с активността на прокуратурата и проверяващите органи по използването на закона по отношение на полицейско принуждение и приложимост на помощни средства от длъжностни лица против протестиращи жители ".

В писмото си до Гешев ръководителят на комисията Андрей Михайлов ( " ИТН " ) се базира на член 24 от правилника на Народното събрание, който планува минимум един път на три месеца основният прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд да бъдат викани на разискване в правната комисия по тематики, свързани с работата на ръководените от тях институции, в това число да дават отговор на въпроси. Заседанието е планувано за 16.30 ч. на 19 август (четвъртък).

От прокуратурата споделиха за " Дневник ", че е в отпуск и най-вероятно няма да се отзове на поканата. От държавното обвиняване не можаха да уточнят докога основният прокурор няма да е на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР