Главният прокурор на Венецуела Луиза Ортега обяви, че започва разследване

...
Главният прокурор на Венецуела Луиза Ортега обяви, че започва разследване
Коментари Харесай

След вота във Венецуела: Започва разследване за фалшификация

Главният прокурор на Венецуела Луиза Ортега разгласи, че стартира следствие за подправяне на изборите за Конституционна асамблея, осъществено от президента Николас Мадуро.

Напрежение и митинги против изборите във Венецуела, има убити
 
 Седалището на Националната изборна комисия на Венецуела БГНЕС, списък
" Възложих на двама следователи да стартират следствие на четиримата шефове на Националната изборна комисия за тези скандални дейности ", съобщи тя през " Си Ен Ен ". Това стана малко откакто компанията " Смартматик ", предоставяща технологията за изборите във Венецуела, сложи под подозрение резултатите от изборите за ново учредително заседание и съобщи, че процентът изборна интензивност в действителност е " манипулиран ". От изборната комисия отхвърлиха тези изказвания и обявиха, че изборите са били демократични.

Европейски Съюз не признава учредителното заседание във Венецуела

Ортега също поддържа тази доктрина и даже заяви, че евентуално разликата сред декларираната и действителната изборна интензивност е към 15%.

Това изяснява разминаването при декларирането на броя гласоподаватели, декларирали своя глас пред изборните секции в неделя. Според държавното управление на страната повече от 40% от 20-те милиона гласоподаватели са дали своят вот в неделя. Опозицията обаче твърди, че изборната интензивност е била по-скоро сред 12% и 15%.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР