Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото
Коментари Харесай

Речено-сторено! Руди Гела вие от ужас! Главният прокурор поиска сваляне на имунитета му

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Радостин Василев по предложение на Софийска градска прокуратура (СГП), оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
В предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП се показва, че събраните доказателства са задоволителни за привличането му в качеството на обвинен за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Според прокуратурата през м. юни 2022 година Радостин Василев посредством заплашване e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.
С решение на ЦИК от 06.04.2023 година Радостин е разгласен за депутат и след полагането на клетва на 12.04.2023 година се явява лице с имунитет.
Съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание възбуждането на наказателното гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Василев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР