Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото
Коментари Харесай

Гешев иска имунитета на депутата Георги Михайлов от БСП

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Г.М. Сред народните представители в 47-то Народно събрание под тези букви се подвизава само проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия.

С цел продължение на наказателното произвеждане против него за закононарушения по чл.219, ал.1,вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.255, ал.1, предл.1-во и 2-ро, т.2, предл. 2-ро, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Г.М. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент през м. октомври 2019 година Към сегашния миг не са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане. Продължаването му обаче е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Г.М., според наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Това е трето искане за събаряне на имунитета на Г.М. в качеството му на депутат. Предходни претенции до Народното събрание са импортирани надлежно на 08.11.2018 година и на 01.07.2019 година, за които националният представител е давал единодушието си за възбуждане на наказателно гонене против него.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР