Главният прокурор на американския щат Охайо обвини Meta Platforms Inc.

...
Главният прокурор на американския щат Охайо обвини Meta Platforms Inc.
Коментари Харесай

Щатът Охайо съди Facebook за $100 милиарда

Главният прокурор на американския щат Охайо упрекна Meta Platforms Inc. (доскоро Фейсбук Inc.), като твърди, че компанията е подвела обществото по отношение на контрола върху логаритъма, с който обществената мрежа работи, и въздействието на продуктите ѝ върху децата, написа The Wall Street Journal.

Съдебният иск е подаден от името на вложители в Meta и на Ohio Public Employees Retirement System. С него се търсят над $100 милиарда в вреди, както и се упорства Meta да направи обилни промени, с което да предотврати бъдещо заблуждение на вложителите, съобщи основният прокурор Дейв Йост.

Говорител на Meta съобщи, че искът е неоснователен.

В него се показва, че сред 29 април и 21 октомври 2021 година Фейсбук и мениджърите ѝ са нарушили федералното законодателство за скъпите бумаги, като предумишлено е заблудила обществото по отношение на негативното въздействие, което продуктите ѝ оказват върху децата. Целта на заблудата е да увеличи цената на акциите си и да измами акционерите.

" Фейсбук твърди, че се грижи за нашите деца и отстрани интернет троловете, само че истината е, че основава негативни страсти и разделяне, с цел да печели ", сподели Йост. " Истината стартира да се появява на 13 септември 2021 година, когато The Wall Street Journal разгласява първата от серия публикации ", добавя той.

Статиите от Фейсбук Files разкриха, че компанията е наясно, че Instagram оказва извънредно негативно въздействие върху девойките на юношеска възраст, както и доста други. След материалите цената на акциите на Фейсбук падна с $54,08, поради което Ohio Public Employees Retirement System и други вложители са изгубили над $100 милиарда
 Snap, Фейсбук, Twitter и YouTube губят $10 милиарда поради Apple
Snap, Фейсбук, Twitter и YouTube губят $10 милиарда поради Apple

Промените в поверителността на iPhone изтрива част от рекламните им приходи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР