Главният прокурор Иван Гешев внесе в Конституционния съд искане за

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в Конституционния съд искане за
Коментари Харесай

Гешев сезира Конституционния съд за имотите на Бюрото по защита

Главният прокурор Иван Гешев внесе в Конституционния съд искане за оповестяване на противоконституционна на наредба за изменение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане. Конституционният съд към този момент е образувал дело, докладчик е арбитър Павлина Панова.

Според настояването до Конституционен съд, с приемането на наредбата Народното събрание е задължило Министерския съвет да отнеме парцели - обществена и частна държавна благосъстоятелност, дадени за безплатно ръководство на Прокуратурата и употребени от Бюрото по отбрана, и да ги даде на Министерство на правораздаването.

Това, съгласно основния прокурор, е в несъгласие с Конституцията, където се показва, че Министерският съвет провежда стопанисването на държавното имущество и има оперативни управнически функционалности във връзка с реда, по който се реализира разпореждането с него.

Иван Гешев счита, че е нарушен и правилото на разделяне на управляващите, защото законодателната власт е иззела и упражнила разпоредителни конституционни пълномощия на изпълнителната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР