Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседанието на

...
Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседанието на
Коментари Харесай

Гешев - на извънредното заседание на групата на ЕП за наблюдение на демокрацията

Главният прокурор Иван Гешев ще участва на изключителното съвещанието на групата на Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, настояват от Европарламента.

То ще е на 13 юни в Страсбург и ще се разисква ситуацията у нас. За съвещанието първо оповестиха от пресофиса на Елена Йончева в петък, която е и единственият български евродепутат в групата. От известието стана ясно, че са поканени за чуване представители на Министерството на правораздаването, на прокуратурата и на неправителствени организации.

В известието се прецизира още, че евродепутатите очаквали да бъдат осведомени с измененията в Закона за правосъдната власт, неочакваното развиване по каузи, които Европейският парламент следи от години като " Барселонагейт ", както и въпроси, зараждащи от записа от съвещанието на " Продължаваме промяната ".

Главният прокурор е откликнал на поканата и ще бъде на съвещанието на 13 юни, настояват от Европарламента. Неговото присъединяване в съвещанието, което е при закрити врата, се очаквало с огромен интерес предвид на новите разпити по делото " Барселонагейт " както и поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

В петък Иван Гешев изиска имунитета на Борисов по следствието, което се води за пране на пари. От прокуратурата настояват, че са събрали задоволително доказателства.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР