Главният прокурор Иван Гешев реагира остро срещу освобождаването на дрогирания

...
Главният прокурор Иван Гешев реагира остро срещу освобождаването на дрогирания
Коментари Харесай

Гешев за освободения шофьор, убил момиче: Бесен съм! До това доведе закриването на спецправосъдието!

Главният прокурор Иван Гешев реагира остро против освобождението на дрогирания водач, предизвикал гибелта на момиче.

" Трудно ми е да опиша какво изпитвам сега. След толкоз години в правоохранителната система с цел да оцелееш като човек би трябвало да се научиш да се дистанцираш прочувствено и в персонален проект от съответния проблем. Но очевидно не съм съумял напълно. Бесен съм. Това е може би най -точното изложение. " - сподели Гешев в изявление за БГНЕС по отношение на случая, при който шуменският областен съд освободи под " домакински арест " 18-годишния Жечко Кюркчиев.

Под въздействието на опиати той провокира тежка злополука, при която почина 22-годишно момиче. Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики ". При злополуката е потърпевшо и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със приблизително тежка телесна щета. От прокуратурата упорстваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", а двамата юристи на Кюркчиев, както и самият той - " домакински арест ".

" И освен и главно за този случай. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо за обективно следствие и наказване на отговорните лица при проблема в Шумен. От две години обясняваме, че имаме обществен проблем, обвързван с войната и жертвите по пътищата. Водещи сме в черната статистика в целия Европейски Съюз. Имаме оферти за по-тежки санкции и лишаване на МПС на дрогирани и пияни водачи. Повтарям към този момент за не знам кой път какво ще последва от това, че депутатите в предходното Народно събрание закриха Специализираната прокуратура и делата за проведена престъпност, корупция и тероризъм, ще се проверяват, следят и предават на съд на локално равнище в окръжните градове, където всички - най-малкото - се познават. А не по предходния сполучлив модел, подобен с този на Съединени американски щати /ФБР/ и Италия /прокуратурата Антимафия/. Ето това ще последва. Вижте какви подозрения има за ПТП, а представете си дело за проведена престъпност. И това не е упрек към съответен сътрудник. Това знае и вижда в града си всеки българин. Цената заплащат, - и за жалост с години ще заплащат, българските жители. Всеки един от нас. И тя е мигрантската вълна, опиатите, заливащи улиците и заплашващи здравето и живота на децата ни, потърпевшите наши възрастни родители от взрива на телефонните измами, от битовата престъпност и следващия дрогиран водач. И мисля, че ще пристигна време българските жители да попитат " за какво " и " кой е виновен ". Защото това можеше да не се случи или най-малко да е в сензитивно по дребни размери. А даже един живот е скъп. " - разяснява още основният прокурор.

Според стотици мнения в обществените мрежи под постове за злополуката голям брой незнайни съпровождат случая: при полева инспекция на местопроизшествието директно след злополуката служителите на реда откриват, че младежът дава позитивна проба за опиати, която реагира на проба на амфетамини. Пред съда, обаче, тестът изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава мнение, че в кръвта на младежа не е имало съществуване на опиати. Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев провокира злополуката, и който след нея бива оставен на охранителен паркинг на Министерство на вътрешните работи за снемане на спомагателни доказателства, изненадващо се " самозапалва ", като по този начин са заличени основни доказателства.

Местни медии подозират роднинска връзка сред Жечко Кюркчиев и Красен Кюркчиев - притежател на едно от най-големите предприятия за бързооборотни артикули, което е със седалище в Шумен и на процедура " владее " работните места в целия град. Компанията е най-големият рекламодател в града, в това число и на множеството национални и районни медии. Продукцията му се изнася по целия свят.

Под постове с новината за гибелта на младото момиче в обществените мрежи се разяснява интензивно, и че един от юристите на водача, умъртвил момичето, - Ивайло Йорданов, е брачен партньор на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му юрист - Ивайло Тошев, е наследник на някогашен началник на полицията в Шумен, като към момента имал връзки там, сочат и изявления на локални медии.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР