Главният прокурор Иван Гешев приветства младшите магистрати от випуск 2021/2022

...
Главният прокурор Иван Гешев приветства младшите магистрати от випуск 2021/2022
Коментари Харесай

Иван Гешев приветства младшите магистрати, завършили обучението си

Главният прокурор Иван Гешев приветства младшите магистрати от випуск 2021/2022 година, приключили сполучливо образованието си в Националния институт на правораздаването (НИП).

Иван Гешев се обърна към младшите прокурори, следователи и съдии, като им подсети, че изразите „ правова страна “ и „ права на индивида “ не са кухи изречения, а са полезности, които стоят в основата на актуалната демократична страна.

„ Вие би трябвало всекидневно да се грижите тези стълбове да не рухнат “, акцентира основният прокурор. Той добави, че посредством справедливостта, която магистратите ще раздават, те работят за обществото и отбраната на правата на българските жители.

Иван Гешев пожела още на младшите прокурори, съдии и следователи да не губят ентусиазма, куража и идеализма си, макар компликациите, с които ще се сблъскат в работата си.

На церемонията по закриването на образователната година в НИП участваха също Борислав Сарафов, заместител на основния прокурор и шеф на Националната следствена работа, и Десислава Пиронева, заместител на основния прокурор при ВАП. Борислав Сарафов се обърна особено към младшите следователи и съобщи, че тяхното предопределение е да търсят истината. „ Този път не е лек, само че вашата отговорност е да бъдете прецизни и справедливи и да следвате пътя на истината “, акцентира той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР