Главният прокурор Иван Гешев предупреди, че ако бъдат закрити спецсъдът

...
Главният прокурор Иван Гешев предупреди, че ако бъдат закрити спецсъдът
Коментари Харесай

Липса на кворум провали изслушването на главния прокурор в комисия

Главният прокурор Иван Гешев предизвести, че в случай че бъдат закрити спецсъдът и прокуратурата, ще се върне престъпността от 90-те. Освен това обвинител номер едно съобщи, че препоръчаните текстове ще доведат до юридическа злополука и ги дефинира като писани на коляно.
Още по тематиката
Гешев пристигна в Народното събрание на съвещание на правната комисия, което се провали поради липса на кворум. Липсваха депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и някои от Българска социалистическа партия. Народните представители трябваше да гласоподават на първо четене закриване на спецсъда и прокуратурата през промени в Закона за правосъдната власт.

" Винаги сме считали, че би трябвало да се промени работата в наказателното правораздаване, тъй като има доста остарели текстове. Затова и обществото не е предостатъчно ", съобщи Иван Гешев и добави, че съгласно него промяна е възстановяване на нещо работещо, а не закриване.

Главният прокурор изясни, че с цел да се синхронизира всичко ще трябват промени в още 20-30 закона.

" Печеливш от всичко това ще е проведената престъпност, а губещ - обществото ", разяснява Гешев и уточни, че прокуратурата няма да носи отговорност за възможните промени.

Иван Гешев прикани да бъде обещано време на службите да проверяват сигнала за опасност за ликвидиране против Ива Митева. Заместник-правосъдният министър Иван Демерджиев изясни, че сигналът против Митева е получен нощес в Министерство на правосъдието в 21.04 ч. Освен за нея, опасност имало и против няколко други лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР