Главният прокурор Иван Гешев подписа декларация Срещу омразата, която ни

...
Главният прокурор Иван Гешев подписа декларация Срещу омразата, която ни
Коментари Харесай

Гешев призова Фандъкова да спре наистина Луковмарш

Главният прокурор Иван Гешев подписа декларация " Срещу омразата, която ни разделя " срещу провеждането на " Луковмарш " в София. Тя е инициирана от организацията на евреите в България " Шалом ", Федерацията на ционистите в България, организацията " Приятели на Израел в България - Негев ", Централния израилтянски нравствен съвет и Американския еврейски комитет. Подписана е от 17 организации, оповестиха от прокуратурата.

" Незаконни прояви като така наречен " Луковмарш " не би трябвало да се позволяват. Неправителственият бранш и институциите можем да реализираме доста. Сигурен съм, че и този път ще работим дружно ", съобщи Гешев при подписването на декларацията.

На самодейността участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на изпълнителната власт, дипломати от Европейски Съюз, Израел, Съединени американски щати, Англия и други

Иван Гешев увери, че прокуратура ще постави взаимно с останалите институции всички старания да не се допусне провеждането на " Луковмарш " тази година. Той разгласи, че при започване на идната седмица ще се организира среща сред управлението на прокуратурата, Столична община, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и други институции , на която ще бъдат набелязани съответни дейности срещи провеждането на противозаконната съгласно него демонстрация.
 Главният прокурор на среща с четири еврейски организации в Съединени американски щати
Главният прокурор на среща с четири еврейски организации в Съединени американски щати

След намесата на прокуратурата в последните три години Луковмарш в София не е имало

Главният прокурор сподели още, че че е изключително значимо да не бъде позволено провеждането на " Луковмарш " тази година, в която продължава отбелязването на 80 години от спасяването на българските евреи.

" Сигурен съм, че институциите и този път ще работим дружно, за разлика от предходната година, ще ги поканя в понеделник да се забележим и всяка една от тях да си свърши работата, за да не позволяваме противозаконни и срамни прояви. Срамни за нас като българи и за България най-много ", акцентира Гешев.

В декларацията " Срещу омразата, която ни разделя " се показва: " Ние имаме вяра, че българското общество и столицата на България, са горди с многообразието и разликите в тях. Обща цел би трябвало да бъде взаимната работа в името на бъдещето и развиването, а не възраждането на разделения и ненавист от предишното. Ние се надяваме, че все по-често улиците на София и всеки български град ще бъдат място за празнуване на всички неща, които ни сплотяват и ни вършат по-силни и по-мъдри. "

Припомняме, че срещу и срещу провеждането на " Луковмарш "  също, както и от.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР